3.7.13

MARENGSLAGKAGE MED FLØDECREME, KARAMEL OG JORDBÆR



Jeg synes, det var tid til endnu en opskrift. Min mor lå på hospitalet og jeg ville lave hende noget lækkert, som vi kunne sidde med. Den var ihvertfald et hit på hospitalet! 

Det skal du bruge til marengsbundene: 
4 æggehvider
160 g sukker
80 g farin
55 g Rice Crisp (morgenmads produkt) 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehvider, sukker og farin til en masse. Rør Rice Crisp i og form derefter to runde marengsbunde - brug evt. en springform - på en bageplade med bagepapir. Bag marengsbundene i 1 time og lad bundene stå og tørre under eftervarmen. 

Det skal du bruge til flødecremen: 
2,5 dl fløde 
2,5 dl 18 % creme fraiche 
1 dl 5 % fraiche 
1 tsk. vaniljesukker 

I stor bakke friske jordbær

Sådan gør du: 
Pisk fløden og creme fraiche 38% adskildt. Rør derefter fløden, creme fraiche 38% sammen med fraiche 5%. Jordbærene skæres i stykker og vendes i flødecremen. 

Det skal du bruge til karamel: 
2 dl fløde
4 spsk. sirup
60 g flormelis 
2 spsk. vaniljesukker 

Sådan gør du: 
Alle ingredienserne kommes i en gryde
Massen koges op til den begynder ar tykne (dette kan godt tage lidt tid)

Opskriften er inspireret af to forskellige opskrifter fra Cute Carbs

2 kommentarer: