Jeg synes, det er lang tid siden med et mad indlæg, så here you go. Disse cupcakes er super friske og samtidig søde pga. den søde marengs.
10 cupcakes (ca)
140 g mel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1,5 dl kærnemælk
2 æggehvider
150 gr sukker
Skal af 1 øko citron
60 gr smør
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. citronsaft
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1,5 dl kærnemælk
2 æggehvider
150 gr sukker
Skal af 1 øko citron
60 gr smør
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 185 grader.
- Mel, vaniljesukker, bagepulver og salt blandes i en skål.
- Æggehvider og kærnemælk piskes sammen i en anden skål.
- Sukker og citronskal mixes i en lille skål indtil sukkeret dufter af citron.
- Tilsæt det bløde smør til sukker/citronblandingen samt citronsaften og rør med en elpisker i ca. 3 minutter. Tilsæt lidt af melblandingen og lidt af æggehvideblandingen og pisk, fortsæt til alt er blandet sammen, pisk 2 minutter så alt er blandet fuldstændig sammen.
- Bag 18-22 minutter. Husk, at disse cupcakes ikke bliver “brune” på toppen, så du kan ikke bruge farven som indikator for, hvornår de er færdige i ovnen.
- Lad cupcakes'ne køle af.
Opskrift på italiensk marengs-frosting
150 g pasteuriserede æggehvider
320 g sukker
1 dl vand
150 g pasteuriserede æggehvider
320 g sukker
1 dl vand
Sådan gør du:
Pisk æggehviderne stive
Kog sukker og vand i en gryde. Lad det koge et par minutter til sukkeret er smeltet, og temperaturen er 115 grader
Hæld sukkerlagen langsomt i æggehviderne, imens du pisker. Pisk i yderligere 10-12 minutter, indtil du har en stiv marengs-masse, som bliver stående, når du f.eks. laver små toppe. Det er vigtigt, at den er helt stiv, for ellers løber den, når du bruger den som frosting (har prøvet det).
Hæld sukkerlagen langsomt i æggehviderne, imens du pisker. Pisk i yderligere 10-12 minutter, indtil du har en stiv marengs-masse, som bliver stående, når du f.eks. laver små toppe. Det er vigtigt, at den er helt stiv, for ellers løber den, når du bruger den som frosting (har prøvet det).
Sådan laver du cupcakes'ne
Brug en stjernetylle til at toppe cupcaken med italiensk marengs-frosting
Lav evt. lidt struktur i frostingen med gasbrænder
Lav evt. lidt struktur i frostingen med gasbrænder
De ser virkelig gode og helt professionelle ud, bliver helt lækkersulten... De skal bages snarest! :-)
SvarSletTak Naja :-) De var også super lækre!
SletDet ser alt for godt ud. Jeg må prøve det en dag.
SvarSletJeg har lige oprettet en ny blog, som jeg ville elske, hvis du lige tog et smut forbi.
http://weekendfashionista.blogspot.com/
De var rigtig gode!
Slet