Efter min tur til Paris i foråret, så fik jeg øjnene op for denne skønne dessert. Jeg har i de sidste par måneder, gået med drømmen om at blive kok. Der vil derfor komme mere mad på bloggen, da jeg prøver forskellige opskrifter. Jeg håber stadig i læser med, da det selvfølgelig ikke bliver en madblog, men der vil komme nogle indlæg med mad nogle gange.
Det skal du bruge:
8 æggeblommer
150 gr. rørsukker
2 tsk. vaniljesukker eller to vaniljestænger
7 dl. fløde
1 dl. sødmælk
Rørsukker til toppen
Sådan laver du crème brûlée:
- Pisk rørsukker, æggeblommer og vanilje sammen
- Varm fløde, mælk og evt. de tomme vaniljestænger i en gryde - massen skal ikke koge, men næsten nå kogepunktet, så ca. 80 grader
- Tag fløden af varmen og lad den afkøle ned under 50 grader
- Hæld den let afkølede fløde med vanilje over æggeblandingen, og rør godt
- Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op ved middel varme, indtil massen begynder at tykne let
- Fjern det øverste skum og hæld derefter crème brûléen op i små ramekiner
- Bag crème brûléen ved 100 grader i ca. en time
- Crème Brûléen afkøles minimum 4 timer inden toppen karamelliseres
- Drys rørsukker på den kolde crème brûlée og karameliser rørsukkeret med en bundsel-brænder
Denne opskrift er inspireret af Cute Carbs.
Nøj, hvor lyder og ser det lækkert ud! Skal helt sikkert prøves en gang, selvom det lyder lidt kompliceret... Fedt at du overvejer at blive kok! ;)
SvarSlethttp://missmajsen.blogspot.dk/
Det er SÅ lækkert! Det er faktisk ikke så svært, og tak! :-)
Slet